Fabrikant van traditionele Italiaanse kerststallen en kerstbeelden.

euromachi christmas stable

Euromarchi

Het bedrijf werd opgericht tussen de eerste en tweede wereldoorlog door Joachim Marchi. Op basis van bestaande traditie’s van begin 1900, ging hij de hele wereld over om gipsen figuren te verkopen.

Een groep van jonge mensen, deskundig en expert op dit gebied, reisden samen met hun echtgenotes, naar het buitenland, bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten, om daar gipsen beelden te produceren en te verkopen. Een deel van de groep was verantwoordelijk voor de productie, de meer ervaren voor de verkoop en de vrouwen voor de huishouding. Na 3 – 4 jaar kwam men tot de conclusie om de samenwerking te ontbinden en terug te keren naar Bagni di Lucca en met de opgedaande ervaringen, individueel door te gaan. Men heeft dus over de hele wereld, van Canada tot Zuid-Amerika en van Rusland naar Polen gereist.

Op een gegeven moment in 1930 besloot Joachim Marchi het bedrijf MARCHI op te richten.

Papier mache figuren

Na de Tweede Wereldoorlog richtte hij met zijn vier zonen het bedrijf CAV.G MARKS & SONS op, gespecialiseerd in de productie van papier mache figuren in grootte van 3 tot 30 centimeter. De papier mache figuren werden met de hand beschilderd en over de gehele wereld verkocht.

Tijdens de jaren ’60 werd besloten, als gevolg van het moeilijk vinden van geschoolde arbeidskrachten en de daaruit voortvloeiende hoge kosten, om de productie van papier om te zetten in plastic.

Engelen en religieuze voorwerpen

De 4 broers besloten vanwege de moeilijke economische ontwikkelingen, samen te gaan werken met ISAS en hun productie te richten op het produceren van engelen, religieuze voorwerpen, dienbladen, spiegels, plastic en polyurethaan. Tot op de dag van vandaag, heeft men continue haar productie doorontwikkelt en haar producten onderworpen aan de huidige productie technieken en materialen.

Figuren in de typisch toscaanse stijl

Het huidige EUROMARCHI is een fusie van ISAS en CAV.G MARKS & SONS, en produceert figuren voor de kerststal in de meest uiteenlopende materialen en afwerkingen, spiegels, plastic en polyurethaan, religieuze voorwerpen, engelen en men probeert dit te allen tijde te doen vanuit hun traditionele achtergrond en traditie’s. Zo probeert men haar typisch toscaanse stijl over de gehele wereld te verkopen.

Al Euromarchi figuren zijn handgemaakt door geschoolde beeldhouwers en vervolgens wordt hier een stalen mal voor gemaakt en vervolgens met de hand geschilderd.

Het Italiaanse plaatsje Diecimo (Borgo a Mozzano) is vandaag de dag een toeristische trekpleister, voor de verkoop van het traditionele product van Bagni di Lucca.

Momenteel wordt EUROMARCHI gerund door de neven van Marchi en proberen de verkoop van kerststallen en religieuse beelden en de traditie in stand te houden

Downloads
Euromarchi Catalogus 2024
www.euromarchi.it